Vackert…och lite frustrerande emellan isfiskepassen

Här sitter man och tittar ut genom fönstret. Så jäkla sugen på att fiska öppet vatten! Fick i alla fall för mig att binda dom här lite smått moderna flugorna. Zonkers och maraboustreamers med s.k. Magic Heads som får flugan att simma i vattnet när tratten är framåtfälld, som på två av flugorna på bilden nedan. När den är bakåtfälld så går den som en vanlig streamer i vattnet. Jag har dock provat en annan fluga som jag bundit med Magic Head när den var bakåtfälld och drog man hårda ryck i linan så gick den ut åt sidorna som en jerkbait emellanåt. Det högg en öring på när jag var uppe och fiskade i en sjö i Norrland.

Magic Head-förädlade zonkers och maraboustreamers

Jerkbaitfluga???

Vad nu det här jag skriver nu har med det ädla fisket vi gör i Svartsjön att göra vet jag inte, men jag är ju sugen på att flugfiska gädda också så då band jag ett gäng zonkerflugor för gäddorna också, varav en är bunden med foamhuvud (sitter på foten av det främre städet) så den dyker ner i vattnet som en Dahlberg Diver när man drar i den. RIKTIGT SPÄNNANDE!

Aja hoppas att isen släpper snart så man kan komma upp och lura några regnbågar och öringar i alla fall. Hoppas man träffar på några av er där uppe!

Lycka till med fisket (jag är inte så vidskeplig av mig!) och bindningen om jag lyckats inspirera er lite!

//Joakim Bornedal